Kdo jsme?

Xiss, česká značka založená v roce 2016. Celý koncept se zrodil v hlavách dvou kreativních holek. “Jsme dvě kamarádky, které spolu plánují a vymýšlí všelijaké „kraviny“ už od školky. Od šití různých (pro nás) módních kousků u rodičů v dílně jsme se dostali až sem, k našemu internetovému obchodu.”  

Xiss je značka plná minimalistických, hravých a praktických doplňků, které nově doplňuje pohodlné oblečení. “Snažíme se, aby každý kousek, který vymyslíme, byl něčím vyjímečný.” Všechny Xiss výrobky v sobě skrývají nějaký příběh. Nic není na první pohled, jak se zdá. Ať už se jedná o kabelky, které se snadno předělají na batoh a naopak nebo ledvinky, které v sobě skrývají batoh, ideální na výlety a spousty dalších vychytávek. “Každý kus promýšlíme do detailů, před těmi produkty, které vidíte na našich stránkách, jsou desítky prototypů, které samy testujeme, dokud nejsme stoprocentně spokojené.” 

Praktičnost 

Multifunkčnost Xiss produktů dává zabrat, ale stojí to za to. Kromě víceúčelovosti najdete u kabelek, batohů a dalších, také propojitelnost. Jednotlivé produkty jsou propojitelné, můžete si tak vytvořit vlastní sbírku, která do sebe bude zapadat. Další plánované výrobky budou opět zapadat do těch, které jste si třeba již pořídili.  

Kvalita 

Kromě praktičnosti patří k důležitým vlastnostem i kvalitní materiál. “Rozhodli jsme se nepoužívat kůži, vše je tedy vyrobeno z tzv. animal friendly materiálů. S tímto rozhodnutím také souvisí to, že jsme museli najít kvalitní náhradu kůže, což se nám povedlo. Koženka, kterou používáme vydrží i naše hrubé zacházení.” Kromě koženky Xiss používá také nepromokavý materiál. Jsou zde spojeny tedy dva materiály, více elegantní - koženka a sportovnější - nepromokavá batohovina. 

Design 

“Milujeme jednoduchost a minimalismus”. V tomto duchu jsou designové veškeré produkty značky Xiss. Minimalismus podtrhuje logo ve tvaru srdíčka, které pro Xiss ručně vyrábí jablonecká bižuterní firma. U některých produktů také najdete “cáknutý” design, který vás zaručeně oddělí od davu. I cáknutí má svůj příběh. “Nejdříve vymýšlíme cáknutí způsobem, že koženku opravdu cákáme barvou, za každým výrobkem jsme tedy my, s barvou až za ušima.” Po vyhotovení reálných cákanců, jde koženka do tisku, nemusíte se tedy bát, že by se Vám cákance sloupaly. 

Výroba 

Celý výrobek je vyrobený v Česku, konkrétně v šicí dílně na Vysočině. “Líbí se nám, že máme každou část procesu výroby pod kontrolou a víme, kdo přímo stojí za výrobou všech Xiss věcí.”  Xiss výrobky k vám necestují přes celý svět, jsou hned za rohem, šetříte tak ovzduší a celou přírodu. Navíc, kdo by neměl rád zlaté české ručičky, které při výrobě opravdu dbají na kvalitu.  

Kde nás nejdete?

Teď už víte maličkou část příběhu značky Xiss. Pokud by vás zajímalo něco blíž, koukněte na náš blog, kde čas od času přidáváme střípky jak, co vzniká apod. Můžete nás také sledovat na Instagramu nebo Facebooku, aby vám neutekla žádná novinka. Naživo nás najdete v našem kamenném obchodě v Jihlavě.

 

Kamenný obchod, Palackého 12, Jihlava

Instagram

@Xiss.cz

Facebook

@XISS