Vždyť je to (jen) taška

 

Všichni už leta víme, že bez ní to jednoduše nejde. Je to naše pomocnice, láska na první pohled, praktická a hlavně, naše. Nemyslíme čokoládu na nervy, ale tašku. Batoh nebo kabelku, v čemkoliv nosíš notebook a svačinu do práce. Není to jenom prostředek na přenášení věcí z bodu A do bodu B. Nese si s sebou příběh, doprovází tě na každém kroku a přiznejme si, do světa bez ní těžko vyrazíš. Samozřejmě pro ni chceš to nejlepší. Aby dlouho vydržela, byla univerzální a hodila se ke všemu, co na sebe ráno ve spěchu hodíš. Proč by ale měla mít jenom vizuální kvality? Co ten zbytek?

 


 

 

Výroba batohu

Zbytek v našem případě hraje hlavní roli. Pilíře ochrany životního prostředí razíme nejen na naše kabelky a batohy, ale i na výrobu samotnou. Celý postup má etický charakter, nepodporujeme dětskou práci za kus chleba na hodinu. Taška projde šikovnými ručičkami od popruhů přes naše ikonické srdíčko, až po cvočky a celou konstrukci. Naše profesionální šicí dílna si nežije vlastním životem na druhém konci světa, ale máme je na blízku, a tak podporujeme filozofii českého výrobku. 

 

 

 


 

Nehrajeme si na pravěké lovce, zvířecí kůži u nás nenajdeš. Nemusíš se ale bát, veganská alternativa neznamená úpadek na kvalitě. Tašky testujeme v různých podmínkách, běžných pro nás smrtelníky. Než si batoh vezmeš na túru do deštivých hor, my už to budeme mít za sebou a s jistotou se dozvíš, že ti nezmokne. Nenajdeš na něm ani škrábance, ať už se rozhodneš vyrazit do stromy zarostlých pustin, nebo se protloukáš davem zvonícím klíčema na náměstí. 

 

 


 Ať už si vybereš batoh, kabelku nebo obojí dohromady, nesáhneš vedle. Udržitelný parťák ti bude dělat věrnou, originální a ekologickou společnost na každém kroku. Kreativitě a vizím se meze nekladou, proto nás neuvidíš zaostávat. Posouváme hranice, zkoušíme nové materiály, a tak se s námi rozhodně nudit nebudeš. Minimalismus, to neznamená monotónnost, ale odvahu vykročit z řady a pomoct k lepšímu životnímu prostředí.

 

Jablečná kolekce


 

My jsme z řady přímo vystřelili, a to s naší jablečnou koženkou, vyrobenou z odpadu. Přesněji jablečného odpadu. Chytré hlavy se spojily a daly nápadu štábní kulturu, ani jadýrko nepřišlo nazmar. Samozřejmě se tomu tak nestalo mávnutím proutku, ale stejně jako každá práce, i vyhotovení tašky chtělo svůj systém. Zajímá tě, jak celý proces probíhá? V tomto článku to všechno zjistíš. Tak nás sleduj, ať seš v obraze!