Zachraňte oceán!

           Konečně nastává doba, kdy si lidé začínají uvědomovat, jak nebezpečné mohou být pro naši planetu plasty. Není to pouze trend, je to otázka života na Zemi. Existuje spousta výzkumů, které nás jen utvrzují v tom, že situace je kritická. Věděli jste například, že v Tichém oceánu se vytvořil plastový kontinent, který je větší než Německo, Francie a Španělsko dohromady? Nejvíce jsou samozřejmě ovlivněni mořští živočichové, plastový odpad každoročně zabíjí až milion mořských ptáků, 100 tisíc mořských savců, mořských želv a nespočet ryb.

                                                                               Odpadky v oceánu https://cz.pinterest.com/pin/468444798718370126/    Chraňme zvířata před plasty

           Velká část plastů pochází právě z obalů na jedno použití, jako jsou kelímky, sáčky, igelitové tašky. Odpovědnost nepadá pouze na velké firmy a korporace (i když mají obrovský podíl na produkci plastů), ale všichni se musíme zamyslet nad tím, jak s plasty nakládáme. Každý člověk může ovlivnit produkci a spotřebu plastů, stačí tak málo. Schválně, kolik z vás si na nákup bere svoji tašku? Obchodní řetězce Vám již igelitovou tašku zadarmo nenabídnou, dalším důvodem tak může být šetření i Vašich peněz. Tak si to spočítejme. Igelitová taška v obchodech stojí v průměru 5 Kč (počítáme malé i velké). Pokud jdete na nákup třikrát týdně, vždy si koupíte jednu igelitovou tašku, utratíte za tašky 15 Kč, za rok se tak dostanete na 720 Kč, připočítáme – li k tomu další mimořádné nákupy, popřípadě větší nákup, za rok byste si nepoužíváním igelitových tašek ušetřili téměř na dvě Xiss skládací nákupní tašky. Navíc, není lepší chodit se stylovou taškou, než s ohyzdnou igelitovou?

                                                                                                                 Na kole s Xiss taškou

         Pojďme chránit naši krásnou planetu, začít můžete například používáním látkových nákupních tašek. Naše nákupní tašky snadno složíte, nezaberou Vám tak místo ve Vaší kabelce, navíc díky jejich designu jsou skvělé i pro každodenní nošení. Ale! Prosím, tohle je jen začátek, zkuste se zamyslet nad tím, kolik plastů za den použijete a snažte se, co nejvíce omezit jejich používání. Pomůžete tak tím nejen sobě, ale všem živočichům na Zemi, kteří doplácí na lidskou bezohlednost. I my se budeme dále snažit, již teď pro Vás připravuje další výrobky, které by ulehčily Zemi od plastů.

                                                                                                        Žlutá skládací taška      Žlutá skládací taška

       Pochlubte se nám, jak „neplastujete“, označte nás na Instagramu s nákupní taškou od Xiss nebo čímkoliv jiným, kdy nahrazujete plastové výrobky. Třeba tím ovlivníte své okolí a další lidé se tak zapojí do boje s plasty. My Vám za odměnu pošleme slevový kód s 10% slevou na další nákup Xiss.

#ZachraňteOceán

                                                                                                                                                                                                                                        

                                                                                                                                                                                                                                          Váš Xiss

Zdroje:

The Ocean Conference 2017

http://www.osn.cz/osn/hlavni-temata/zachrante-ocean/