Zajímá vás, jak vzniká XISS? Račte vstoupit

 

Chceme vás pozvat na malou návštěvu. K nám. Do našich myslí, dílny a kanceláře. Tam, kde vznikají kabelky, batohy a oblečení XISS. Tam, kde píšeme, no vlastně – šijeme náš příběh. Všichni to děláme s velkým nadšením, láskou k řemeslu i ekologii. A nepřestává nás to bavit… Tak si udělejte kafe a mrkněte, jak vzniká třeba kabelka XISS, než ji uvidíte krásně nafocenou a připravenou na to, být vaše. :)

 

 

Za každým výrobkem XISS je příběh a ruce těch, co ho píší. Za každičkou originální kabelkou je kus nadšení dvou holek z Vysočiny…

Rozhodly jsme se vystoupit z davu, aniž bychom ubližovaly přírodě. Šijeme z kvalitní koženky, protože šít z kůže zvířecí jde mimo naši filozofii.

 

 

Na začátku byl jeden šicí stroj a Klářin talent šít. Kabelky z kvalitní koženky a dřevěným logem strhly pozornost zákazníků, a tak jsme nepolevovaly. 

 

 

Dnes už šijeme v profesionální šicí dílně. Dokonce už jsme posílily tým. Než se pustíme do práce, vše si nakreslíme a uděláme brainstorming. Jednoduše dáme hlavy dohromady. Šablonu pak ořezáváme nožíkem, nebo vezmeme na pomoc lisovací stroj, ale to spíš okrajově. Zkrátka poctivá ruční práce. Navíc nepustíme na trh nic, co bychom předtím samy nevyzkoušely a nenosily.

Každý kousek musíme nařezat, vystřihnout podle šablony, lepit, šít a dávat dohromady s jednotlivými komponenty. Poté finálně zdobíme – třeba cvočky. Všechny naše komponenty vznikají v České republice, což nás hrozně moc těší. Srdíčka v bižuterii v Jablonci a kovové věci, jako třeba háčky a zkracovačky, se rodí na Vysočině. Jediné, co k nám putuje přes hranice, jsou popruhy. Máme je na míru od šikovných ručiček na Slovensku. A jsou super.

 


Od roku 2016  uteklo hodně vody. Na kontě máme desítky návrhů, úspěšný e-shop a svůj rukopis. Vedle srdíček z české bižuterie jsou to i pro nás klasické barevné cákance na materiálu:  „Jsme tak trošku cáklé, a tak se naše povahy promítly i na naše oblečení a doplňky.“  Teď se navíc chceme pustit do práce s ekologickým jablečným materiálem. 

 



Jako signifikant, prvek, který nás odlišuje od ostatních a je symbolem lásky, kterou do toho všeho dáváme, je kovové srdíčko XISS. Naše produkty zdobí buď ono, anebo logo XISS vypalujeme laserem přímo do materiálu.

Když máme hotovo, ušito a otestováno, tak jde na řadu marketing. Máme super partu, fotografku, která umí zachytit každičký detail i pohodu. Modelkami jsme někdy my samy, někdy si uděláme bezva odpoledne s přáteli a vznikají úžasné fotografie, které vyzařují přesně to, co chceme. Že XISS je prostě pohoda do každého počasí. Když máme nafoceno, fotky putují na e-shop nebo do obchodů. A my se s vámi o veškerou naši radost, akce, nápady a myšlenky dělíme na blogu, Facebooku i Instagramu.

 

 

 

Máme v hlavách spoustu dalších nápadů na chytré doplňky pro ty, kdo se chtějí odlišit od mainstreamu. Už když jsme spolu plácaly ve školce na pískovišti bábovičky, měly jsme jasno, že jednou společným dílem budeme těšit svět. A za svým snem si jdeme.

 

Andrea & Klára 

 

A jak to vypadá v reálu? Prohlédni si video z výroby, kde se rodí veškeré kabelky z dílny Xiss. :)